НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС
Якісній підготовці майбутніх фахівців сприяють висококваліфіковані викладачі: професори, доктори технічних наук; доценти, кандидати технічних наук. Колектив інституту постійно знаходиться на вістрі науково-технічного прогресу, що забезпечує якісну практичну та теоретичну підготовку сучасних фахівців.
Інститут готує фахівців в галузі знань механічної та енергетичної інженерії. Отримані знання дозволяють нашим вихованцям бути конкурентноздатними на ринку праці. Так, наші випускники вміють створювати передовi технологiчнi процеси, конструювати технологiчнi комплекси, експлуатувати та дослiджувати їх на базi комп'ютерних систем проектування, обробки iнформацiї та органiзацiйно-технiчного управлiння, здiйснювати мiжнародну патентно-лiцензiйну дiяльнiсть, сертифiкацiю продукцiї та систем якості, приймати найефективнiшi економiчно обгрунтованi технiчнi рiшення методами математичного моделювання та компʼютерного синтезу.
Наші випускники працюють експертами з питань ефективного використання енергоресурсів та різноманітного технологічного обладнання, надають консалтингові та інжинірінгові послуги, енергоаудиторами та інспекторами в енергетичному секторі, спеціалістами з технічного аудиту, керiвниками підприємств, провiдними спецiалiстами структурних пiдроздiлiв на пiдприємствах та в органiзацiях харчової, біотехнологічної промисловості, пакувальної індустрії, електроенергетики паливно-енергетичного комплексу, будiвництва та експлуатацiї мiських пiдземних споруд тощо.
На кафедрах Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого створені наукові школи, які працюють над розв'язанням актуальних інженерно-технічних проблем. До цієї роботи залучаються студенти різних освітніх ступенів, кращі з яких за результатами науково-дослідної роботи рекомендуються до вступу у магістратуру, а потім і на навчання для здобуття освітнього ступеня доктора філософії.
Науково-навчальний інженерно-технічний інститут ім.акад. І.С. Гулого опирається на досвід передових європейських вищих навчальних закладів, забезпечує академічну мобільність студентів та створює умови для всебічного розвитку майбутніх фахівців.
Під час проходження виробничої і переддипломної практик студенти розширюють свої теоретичні знання, переймають досвід інженерно-технічних працівників. З метою постійного удосконалення практичної і наукової підготовки майбутніх фахівців регулярно організовуються зустрічі з провідними вченими і представниками механічної та енергетичної галузей.
Сьогодення – час для повного розкриття кожної особистості відповідно до її покликання, обдарованості, здібностей. Тому випускники Науково-навчального інженерно-технічного інститут ім. акад. І. С. Гулого – різнобічно підготовлені фахівці, які одержують ґрунтовні знання, як із базових дисциплін інженерно-технічної науки, так і спеціалізованих дисциплін.
НАВЧАННЯ НА ОСВІТНІХ ПРОГРАМАХ ІНСТИТУТУ МАЄ РЯД ІСТОТНИХ ПЕРЕВАГ,
ОСНОВНІ З НИХ:
високоякісна освіта та міжнародне визнання диплому забезпечується викладанням дисциплін аналогічних до тих, які викладаються у вузах ЄС;
можливе продовження навчання в магістратурі, аспірантурі, докторантурі;
співпраця з провідними вітчизняними та міжнародними організаціями у питаннях інжинірингу виробництв харчової та біотехнологічної промисловості, енергетичного комплексу та пакувальної індустрії;
забезпечення сучасною матеріально-технічною базою для проведення лабораторних занять та виконання наукових досліджень;
набуття студентами досвіду розроблення систем управління якості та безпечності харчових продуктів, операційного вдосконалення технологічних процесів – Lean-виробництва харчової продукції;
набуття студентами досвіду розроблення нормативної документації;
участь у міжнародних конференціях з питань якості і безпечності харчових продуктів;
працевлаштування як студентів, так випускників на передових підприємствах харчової та фармацевтичної галузі, провідних фірмах та організаціях з розроблення та впровадження систем управління якістю та безпечністю на підприємствах харчової промисловості, операційного вдосконалення технологічних процесів, а також у сфері стандартизації і сертифікації, органах з оцінки відповідності та акредитації, випробувальних лабораторіях;
на освітніх програмах «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», «Lean-виробництво харчової продукції» практикується організація «гостьових лекцій» від провідних фахівців України з впровадження систем якості та безпечності та практиків з підприємств харчової промисловості («Бюро Верітас Сертифікейшн Україна», ДП «Укрметртестстандарт», «Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів», ДП «Український науково-дослідний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», «Lean-інститут Україна”, ТОВ «Перший столичний хлібозавод» тощо);
викладачі кафедри мають практичний досвід у царині експертизи харчових продуктів, брали участь у роботі національної комісії Кодекс Алиментаріус, пройшли стажування за кордоном;
кафедра експертизи харчових продуктів активна у соцмережі Fасеbоок – група «Безпека харчування» функціонує із 2017 року та налічує майже 4000 учасників.
НАШІ ВИПУСКНИКИ ЗАЙМАЮТЬ ТАКІ ПОСАДИ
Випускники кафедри експертизи харчових продуктів є фахівцями актуальної на сьогодні спеціалізації із розроблення і впровадження систем управління якістю та безпечністю харчової продукції, без яких відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги щодо якості та безпечності харчових продуктів» не можлива діяльність кожного харчового підприємства.
Наші випускники здобувши знання за освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» та міждисциплінарною освітньо-науковою програмою «Lean-виробництво харчової продукції» займають посади в різноманітних організаціях та установах:
ПрАТ «Фоззі груп» – спеціаліст відділу експертизи;
Національне агентство акредитації України – фахівець відділу акредитації органів з інспектування;
Підприємство з іноземними інвестиціями ТОВ «БЮРО ВЕРІТАС УКРАЇНА» – фахівець з якості, стандартизації та сертифікації,
ПАТ «Миронівський Хлібопродукт» (ТМ «Наша Ряба», «Легко», «Фуагра») – директор з якості, інспектор з якості;
ДУ «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» – технік з метрології;
Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи – головний фахівець з якості;
ПрАТ «Київський маргариновий завод» – лаборант хімічного аналізу;
ТОВ "Соєва фабрика Агропрод" – головний технолог;
ПАТ «Київська кондитерська фабрика «РОШЕН»» – молодший фахівець з якості.