В Національного університету харчових технологій  3-4 листопада 2020 року на базі кафедри технологічного обладнання і комп’ютерних технологій проектування відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Мембранні процеси та обладнання в харчових технологіях та інженерії».

Доповіді на конференції надіслали представники наступних навчальних та наукових закладів:

  • Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського.
  • Інститут колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України;
  • Інститут технічної теплофізики НАН України;
  • Інститут фізико-органічної хімії НАН Білорусі;
  • Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»;
  • Національний університет «Києво-Могилянська академія»;
  • Національний університет «Львівська політехніка»;
  • Національний університет харчових технологій
  • Харківський державний університет харчування та торгівлі;

Конференція проводилася в online-форматі за допомогою платформи Zoom. Доповідачі оприлюднили свої останні науково-практичні розробки у галузі мембранних процесів та обладнання в харчових технологіях та інженерії, зокрема, теоретичні засади інтенсифікації мембранних процесів; розробка та застосування полімерних та керамічних мембран; сучасне обладнання для реалізації мембранних процесів; застосування мембранних технологій в підготовці води та в очищенні промислових стоків і т.д.