Наукові напрямки роботи кафедри ТЕХТ
Розроблення енергозберігаючих технологій, ефективних схем тепло- та холодопостачання, тепло технологічних комплексів з максимальним використанням ВЕР на підприємствах харчової промисловості:
- аналіз ефективності теплохолодокомплексів харчових підприємств
- розв’язання проблем енергозабезпечення цукрових заводів у зв’язку з підвищенням їх потужності
- вдосконалення системи енергозабезпечення м’ясопереробних підприємств з впровадженням енергозберігаючих технологій
- дослідження ефективності сушіння продуктів рослинного походження з використанням низькопотенціальних теплових потоків
- дослідження процесів замороження та танення льоду при його обтіканні холодоносієм
Розроблення наукових основ створення високоефективного тепломасообмінного обладнання для харчової промисловості:
- аналітичне та експериментальне дослідження кінетичних характеристик біомаси
- аналітичне та експериментальне дослідження теплогідродинамічних режимів паро рідинних течій в елементах тепломасообмінних апаратів харчових виробництв
- розробка термосифонних економайзерів та блочно-модульних утилізаторів теплоти для парогенераторів малої та середньої потужності
- аналітичне та експериментальне дослідження теплообміну в гравітаційно стікаючих в’язких киплячих плівках цукрових розчинів
Розроблення математичних моделей тепло- та холодо- технологічних об’єктів харчової промисловості та їх програмного забезпечення:
- моделювання нестаціонарних процесів охолодження і заморожування у камерах шокової заморозки підприємств м’ясопереробної галузі
- розроблення підмоделей кінетики стадій горіння з метою 3D моделювання процесів спалювання біомаси
- математичне моделювання процесів теплообміну у кільцевих плівкових потоках з розвинутою хвильовою структурою в’язких рідин та розчинів
- розроблення методологічних засад термодинамічного аналізу систем тепло технологічного комплексу цукрового заводу